Arabica ή Robusta; Τι να επιλέξω;

Ο Arabica, γενικά έχει μεγαλύτερη υπόλειψη από τον καφέ Robusta. Ο Arabica, αποτελεί περίπου υο 70% της παγκόσμιας παραγωγής. Η ποικιλία, απαιτεί μεγάλο υψόμετρο (πάνω από 1000 μέτρα) και εύρος θερμοκρασία από 15 μέχρι 24 βαθμούς Κελσίου. Ο καφές Arabica, έχει ένα ευρύτερο φάσμα γεύσης, μεταξύ των ποικιλιών και τυπικά παράγουν ήπιο, γλυκό και αρωματικό καφέ.Επιπλέον, περιέχει περίπου τη μισή ποσότητα σε καφεΐνη έναντι των κόκκων Robusta.
Αντίθετα, ο καφές Robusta τείνει να είναι πιό πικρός , πιο έντονος και πιο μεστός από την ποικιλία Arabica. Ο Robusta φημίζεται και για την κρέμα που δημιουργεί.
Η επιλογή είναι δική σας!!