Η Καλλιέργεια του καφέ.

Υπάρχουν τρεις κύριες περιοχές, όπου καλλιεργείται ο καφές. Κεντρική και Νότια Αμερική, Αφρική και Μέση Ανατολή και Νοτιοανατολική Ασία. Αυτές οι περιοχές έχουν τις ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια καφέ:. Μεγάλο υψόμετρο, υγρό και το τροπικό κλίμα, πλούσια εδάφη και θερμοκρασίες γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου. Κάθε περιοχή του καφέ έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά που επηρεάζει τη γεύση του.
Οι καφέδες από τη Λατινική Αμερική είναι γενικά ελαφρύς, με μέτριο σώμα, γλυκοί, με ζωντανό άρωμα. Της Ινδονησίας έχει γεμάτο σώμα και απαλή γεύση, με χαμηλή οξύτητα και περιστασιακά φυτικά αρωματικές νότες, ενώ οι καφέδες από το Βιετνάμ είναι γνωστοί για το μεσαίο σώμα και την ελαφριά γεύση τους. Τέλος, καφέδες της Ανατολικής Αφρικής και της Αραβικής Χερσονήσου συχνά συνδυάζουν την τραγανή, καθαρή οξύτητα, με έντονο άρωμα λουλουδιών και γεύσεις φρούτων. 
 
Μεγαλύτερη παραγωγός καφέ είναι η Βραζιλία (Κυρίως Arabica), Βιετναμ και Ινδονησία (Robusta), Κολομβία (Arabica), Ινδία (Robusta) και Αιθιοπία (Arabica).