Η Ιστορία του καφέ.

Η προέλευση

Από την αιθιοπική περιοχή του Καφφά προερχεται ο  όρος Coffea, καφές σήμερα. Η πατρίδα του καφέ έχει από καιρό αποδοθεί στην Αραβική Χερσόνησο και αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει και την εμπορική σημασία του είδους «Arabica».

Υπάρχουν πολλοί μύθοι που έχουν αναπτυχθεί γύρω από την προέλευση του καφέ. Κάποιος λέει από ένα βοσκό που ονομαζόταν Καλδή του οποίου οι κατσίκες μια μέρα άρχισαν να τρώει τους καρπούς από ένα παράξενο φυτό. Το βράδυ οι κατσίκες, άρχισαν να περιφέρονται με ζωντάνια και ενέργεια ασυνήθιστη. Ο βοσκός απέδωσε το λόγο της "ζωντάνιας" στο νόστιμο σνακ. Ο μουφτής που τον συμβούλευσε, όρισε οι ίδιοι σπόροι φυτών που καταναλώνονται από το ποίμνιό του, να αλέθονται και να βράζονται για να είναι πιό εύπεπτοι. Έτσι προέκυψε ο καφές.

Ένας άλλος μύθος με πρωταγωνιστή τον προφήτη Μωάμεθ. Μία μέρα, που ήταν ασθενής, είχε ένα όραμα του Αρχαγγέλου Γαβριήλ: του πρόσφερε ένα φίλτρο που δημιουργήθηκε από τον Αλλάχ, με το χρώμα της ιερής πέτρας της Μέκκας, το μαύρο, το επέτρεψε να γίνει καλά και να επιστρέψει στην εξουσία.

Υπάρχει επίσης ένας θρύλος που λέει από μια πυρκαγιά στην Αβησσυνία των άγριων φυτών του καφέ, που έφερε τον καπνό για τα μίλια και μίλια μακριά μεθώντας τον πληθυσμό.

Η ανακάλυψη και η εισαγωγή του καφέ, πέρα ​​από τους μύθους, ταυτίζεται με την ιστορία του μεγάλου αποικισμού και το παγκόσμιο εμπόριο. Στην Ιταλία, οι Βενετοί ήταν οι πρώτοι που το έφεραν, για να απολαυμβάνουν τη γεύση αυτού του υψηλής αξίας προϊόντος, συχνά σε μια συνάντηση, ένα σημάδι της φιλίας και της χαλάρωσης.